Kräft- och gurksallad

Publicerat:
2016-08-04Tillagningstid:
En frisk sallad passar bra till den annars ganska salta kräftskivan.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 360gkräftstjärtar i lake
- 1,5dlturkisk yoghurt
- ½gurka
- 3mskhackad dill
- 2mskfinhackad rödlök
- 1liten vitlöksklyfta, pressad
- salt och peppar
- salladsblad, t ex isbergssallad eller gemsallad
Så lagar du
1. Halvera gurkan, kärna ur och skär i mindre bitar. Häll av lagen av kräftstjärtarna och blanda dem med gurka, yoghurt, dill, rödlök, vitlök och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg ut sköljda salladsblad på ett serveringsfat och fördela röran på salladsbladen.
Dryckestips
Landsort Lager, Sverige
Nr 1466, 29:40 (50 cl)
Domaine Lalande Sauvignon Blanc 2015, Frankrike
Nr 75181, 69 kronor
Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2015, Tyskland
Nr 5822, 99 kronor
Alkoholfritt
Backyard Brew High-Wheeler, Sverige
Nr 1981, 12:40 (33 cl)
Jacob's Creek UnVined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kronor