Kräftröra

Publicerat:
2015-08-19Tillagningstid:
Fräsch sensommarröra lånad av mästerkocken Fredrik Eriksson, som har samlat kräftskivans alla smaker i ett svep. Perfekt till ett glas torr riesling.
Ingredienser
4portioner
- 250-300gkräftstjärtar
- 100glagrad kryddost, finriven
- 2mskdill, finhackad
- 2mskmajonnäs
- 2mskcrème fraiche
- 2tskdijonsenap
Till servering
- dillvippor
- smörstekta sticks av vitt bröd eller knäckesticks
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser till röran, ställ kallt till servering.
2. Lägg upp i fina glas eller formar, toppa med dillvippa och bjud med bröd.
Dryckestips
Vitt vin:
2014 Domäne Wachau Riesling Selection, Österrike
Nr 4318, 99 kr
Alkoholfritt vitt vin:
2014 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien
Nr 1035, 59 kr