Kräftsoppa med bakad kryddost

Publicerat:
2017-08-14Tillagningstid:
Ta tillvara kräftskalen och laga Paul Svenssons krämiga soppa.
Ingredienser
5portioner
- skalen från 1 kg kräftor
- 40gsmör
- 7dlvatten
- 5dlgrädde
- 5äggulor
- 2 ½dlmjölk
- 2 ½dlgrädde
- 2dlkryddost, riven
- salt
- rostad kummin, malen
Så lagar du
1. Krossa kräftskalen och stek i smöret på medelvärme. Tillsätt vatten och låt sjuda i 10 minuter.
2. Sila och tillsätt 5 dl grädde. Smaksätt med salt och peppar.
3. Blanda ägg, 2,5 dl mjölk och 2,5 dl grädde. Smaksätt med salt och peppar.
4. Fördela osten i fem djupa skålar eller glas, slå på äggstanning och baka i vattenbad i ugnen på 100 grader tills smeten har stelnat.
5. Servera med picklade kantareller, kräftstjärtar och krydda med kummin.