Krämig ansjovissill

Krämig ansjovissill

Publicerat:

Tillagningstid:

En god och krämig sill och den är mycket god till ägghalvor.

Ingredienser

6portioner

  • 1ask(ar)
    hela filéer 5-minuterssill, 420 g
  • 1dl
    majonnäs
  • 1dl
    gräddfil
  • ½dl
    hackad dill
  • ½dl
    hackad gräslök
  • 1 litenburk(ar)
    ansjovisfilé, 55 g

Så lagar du

1. Häll bort spadet och låt sillen rinna av väl. Skär sillen i bitar.

2. Blanda majonnäs, gräddfil, dill och gräslök. Ta upp ansjovisfiléerna och hacka dem mycket fint. Blanda ner dem i såsen. Smaka av med cirka ½ msk ansjovisspad.

3. Lägg ner sillbitarna i såsen och låt stå i kyl minst 8 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!