Krämig fänkålssoppa med räkor

Krämig fänkålssoppa med räkor

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    fänkål
  • 1-2st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • olja
  • 3dl
    grädde eller mjölk
  • 2dl
    vitt vin
  • 1st
    hönsbuljongtärning
  • 1dl
    vatten
  • dill
  • ev 1 bouquet garni
  • räkor till topping

Så lagar du

Finhacka fänkålen, den gula löken och vitlöken. Svetta i rikligt med olja i en panna.

Häll på vin precis innan fänkålen fått färg. Tillsätt sedan grädde, vin, buljongtärning och vatten. Överkurs: Lägg i en bouquet garni*. Låt småkoka i 20-30 minuter.

Mixa soppan slät i en kannmixer eller med mixerstav, gärna med lite dill för fin färg. Toppa med räkor och dill, servera med avokadosnittar.

*En bouquet garni är en blandning av kryddor som knyts ihop och sänks ner i soppan eller grytan under koktiden och lyfts ur vid servering. Kan t ex bestå av några kvistar persilja och ett par kvistar färsk timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!