Krämig grönkålssallad med burrata, granatäpple och rostade nötter

Publicerat:
2021-12-15Tillagningstid:
En lite lyxigare grönkålssallad som blir både smakrik och krämig.
Den krämigt goda italienska osten Burrata blir alltmer populär och dyker ofta upp i såväl recept som på restaurang. Till utseendet ser osten ut som en vanlig mozzarella men den har ett gräddigt inre som rinner ut när du skär upp osten.
Ingredienser
4portioner
- 250ggrönkål
- 1stburrata
- 1stgranatäpple
- 2mskolivolja
- 3mskgranäpplesirap
- ½dlrussin
- ½dlrostade nötter (använd det du har, pistagenötter, pinjenötter, hasselnötter eller mandel)
- salt och svartpeppar
Så lagar du
- Riv ner grönkålen grovt och ta bort den grova nerven.
- Ånga av grönkålen snabbt och dressa den med olivolja, salt/peppar. Lägg upp på fat.
- Toppa salladen med burrata, granatäpple, russin, rostade nötter och ringla över granatäppelsirapen.
Övrigt
Det här är ett perfekt grönsakstillbehör som pasar fint till både fisken och köttet på julbordet eller annan buffe.