Krämig höstsoppa

Publicerat:
2018-09-04Tillagningstid:
Mustig soppa som värmer inifrån. Här vinner kanske smak över utseende, men det är alltid insidan som är viktigast i längden.
Ingredienser
4portioner
- 300gfärsk rå korv, tex salsiccia
- 2stcharlottenlökar, hackade
- 2stvitlöksklyftor
- 6stpotatisar, skalade, i bitar
- 1-2tsksambal oelek
- 1mskcrème av soltorkade tomater alt vanliga soltorkade i bitar
- 1stbuljongtärning (höns- eller grönsaks-)
- 2dlgrädde, kokbar (valfri fetthalt)
- 200gfärsk spenat
- salt
- smör till stekning
Så lagar du
1. Öppna skinnet på korven och lyft ut färsen. Bryn den i smör, använd en visp så finfördelas färsen enkelt.
2. Tillsätt lök, potatis, sambal och tomatcrème. Låt fräsa en stund. Lägg i buljong och häll på vatten så det täcker. Låt koka tills potatisen är mjuk.
3. Smaka av soppan med salt. Strimla spenat och lägg i soppan alt lägg spenat i en skål och häll på den varma soppan.