Krämig köttfärsgryta

Publicerat:
2020-03-31Tillagningstid:
Det här receptet går snabbt att laga och brukar bli en favorit. Kanske kan det passa även för sportlovsfirare i fjällen.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500gköttfärs, vegfärs om man vill
- 1gul lök, hackad
- 1msktomatpure eller ketchup
- 1-2tsksenap
- 2dlcreme fraiche kokbar men valfri fetthalt
- 1squash eller andra grönsaker i bitar, färska eller frysta
- soja
- peppar
- smör eller olja till stekning
Så lagar du
1. Stek färs och lök tills det fått färg. Tillsätt allt utom grönsaker. Koka upp och lägg ner grönsakerna.
2. Späd med vatten om du vill ha lösare konsistens. Smaka av med soja och peppar.
Servera med ris, pasta eller potatis.
Tips
Testa olika kryddningar, vad har du hemma redan? Kanske en skvätt soltorkade tomater? Oliver, vitlök, örter osv. Det blir mot förmodan och beprövad erfarenhet något över blir det en toppenbra matlåda eller så fryser du in det.