Krämig köttfärsgryta

Krämig köttfärsgryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här receptet går snabbt att laga och brukar bli en favorit. Kanske kan det passa även för sportlovsfirare i fjällen.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 500g
    köttfärs, vegfärs om man vill
  • 1
    gul lök, hackad
  • 1msk
    tomatpure eller ketchup
  • 1-2tsk
    senap
  • 2dl
    creme fraiche kokbar men valfri fetthalt
  • 1
    squash eller andra grönsaker i bitar, färska eller frysta
  • soja
  • peppar
  • smör eller olja till stekning

Så lagar du

1. Stek färs och lök tills det fått färg. Tillsätt allt utom grönsaker. Koka upp och lägg ner grönsakerna.

2. Späd med vatten om du vill ha lösare konsistens. Smaka av med soja och peppar.

Servera med ris, pasta eller potatis.

Tips

Testa olika kryddningar, vad har du hemma redan? Kanske en skvätt soltorkade tomater? Oliver, vitlök, örter osv. Det blir mot förmodan och beprövad erfarenhet något över blir det en toppenbra matlåda eller så fryser du in det.

Dela det här receptet med dina vänner!