Krämig pastagratäng med kyckling och svamp

Publicerat:
2020-01-15Tillagningstid:
Krämig kyckling, pasta och grönsaker, allt-i-ett, SPD och bekväm-impa under ett krispigt örttäcke. Medan maten lagar sig själv hinner du både duka och dammsuga eller tina upp vinterkroppen i ett skönt varmt bad och njut av att veta att maten är klar när du kliver upp.
Ingredienser
4portioner
- 4portioner okokt pasta, t ex penne
- 400gtillagad kyckling, i bitar (finns fryst), alt. kokta bönor för vegetarianer
- 400gwokgrönsaker eller grönsaksris på t ex broccoli eller blomkål
Sås
- 5dlcrème fraiche, valfri fetthalt men kokbar
- 5dlvatten
- 1tsksalt
- 1tsksvartpeppar
- 2klyfta(or)vitlök, rivna
- 1burk(ar)svampcrème
Topping
- 1dloliver
- 2dllagrad hårdost, riven
- 1dlpanko
- 2-3mskpesto
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft).
2. Lägg pasta, kyckling och grönsaker i en ugnsform. Vispa ihop samtliga ingredienser till sås, häll den ovanpå. Toppa med oliver och riven ost.
3. Grädda i 45 minuter.
4. Blanda panko och pesto, strö ovanpå och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är knaprig och gyllene.