Krämig lasagne med renskav och kantareller

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 1st
    morot
  • 100g
    kantareller eller champinjoner
  • 2msk
    smör
  • 1paket
    renskav
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2msk
    flytande kalv- eller viltbuljong
  • 2dl
    vatten
  • salt och peppar
  • 1paket
    färska lasagneplattor
  • 2dl
    lagrad prästost

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka löken, tärna moroten och dela svamparna.

3. Hetta upp en stekpanna och bryn kött, lök, morot och svamp tillsammans.

4. Sänk värmen och tillsätt crème fraiche, buljong och vatten. Låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Varva renskavsröra, lasagneplattor och ost i en ugnsfast form, avsluta med ost på toppen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

6. Servera med en grönsallad.

Tips

Istället för renskav kan du använda älg- eller nötfärs.

Dela det här receptet med dina vänner!