Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök
- 1stmorot
- 100gkantareller eller champinjoner
- 2msksmör
- 1paketrenskav
- 2dlcrème fraiche
- 2mskflytande kalv- eller viltbuljong
- 2dlvatten
- salt och peppar
- 1paketfärska lasagneplattor
- 2dllagrad prästost
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka löken, tärna moroten och dela svamparna.
3. Hetta upp en stekpanna och bryn kött, lök, morot och svamp tillsammans.
4. Sänk värmen och tillsätt crème fraiche, buljong och vatten. Låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Varva renskavsröra, lasagneplattor och ost i en ugnsfast form, avsluta med ost på toppen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
6. Servera med en grönsallad.
Tips
Istället för renskav kan du använda älg- eller nötfärs.