Krämig laxpasta

Publicerat:
2020-05-04Tillagningstid:
Lyxig, snabblagad allt i ett pasta som snabbt blir familjens favorit! Pasta insvept i en lätt, krämig sås, krispig röd lök, lime, spenat och dill. Lagrad hårdost blir pricken över i. Kallrökt lax ger mycket smak, så det behövs inte någon stor mängd för att ge den här rätten en mild, rökt smak.
Ingredienser
4portioner
- 4 portionerpasta
- 300gkallrökt lax, skivad
- 3dlcrème fraiche
- 1röd lök, skivad
- 10små tomater, delade
- 200gfärsk bladspenat, strimlad
- 100gVästerbottensost
- 1lime eller citron, rivet skal och saft
- svartpeppar, salt
- dill
Till servering
- lime eller citron, i klyftor
Så lagar du
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll av vattnet, men spara 1-2 dl. Det använder du sedan om du önskar lösare konststens på såsen.
3. Strimla hälften av laxen, spara resten i skivor till garnering. Blanda ner samtliga ingredienser i pastakastrullen.
4. Smaka av med salt, peppar och lime. Lägg upp på fat och garnera med laxskivor, dill och lime.
Tips
Spara några lökskivor och lite riven ost att toppa anrättningen med.