Krämig limesill med chili & ingefära

Publicerat:
2012-10-24Ett roligt alternativ till de lite mer traditionella sillsorterna på midsommarfesten.
Ingredienser
4portioner
- 1paket5-minuters sill, 420 g
- 3dlgräddfil eller turkisk yoghurt
- 2stekologiska lime, det gröna av skalet rivet (spara resten till salladen)
- 1/4 ströd chili, urkärnad och hackad
- 3cmfärsk ingefära, riven
- 1stvitlöksklyfta, riven (valfritt)
- 1stliten röd lök, i tunna skivor
- 1kruk(or)koriander, grovt hackad (valfritt, går att byta ut mot dill)
Så lagar du
1. Skölj sillen, låt rinna av och skär i bitar. Blanda resterande ingredienser, spara hälften av koriandern.
2. Rör ner sill och ställ i kyl några timmar så att smakerna utvecklas ännu mer. Eller ät direkt. Toppa med koriander.
3. Servera med knäcke, smör och lagrad ost. Ägghalvor och kokt potatis passar också bra till.