Krämig palsternackssoppa med persilja

Publicerat:
2017-01-24Tillagningstid:
Vackert vårgrön och fräsch, krämig soppa.
Ingredienser
4portioner
- 500gpalsternacka
- 200gpotatis (2 st)
- 1gul lök
- 1vitlöksklyfta
- 1buljongtärning (grönsaks- eller hönsbuljong)
- 2dlcrème fraiche (valfri fetthalt men kokbar)
- 1dlbladpersilja, hackad
- citron
- salt
- vitpeppar
Så lagar du
1. Skala och skär palsternacka, potatis och lök i mindre bitar. Lägg ner i en kastrull med buljong och vitlöksklyftan.
2. Tillsätt vatten så att det just täcker grönsakerna. Låt koka tills palsternackan är mjuk, det tar ca 10 minuter.
3. Häll av och spara även kokvattnet. Mixa palsternacka, crème fraîche och persilja slät med några dl kokvatten. Späd med vattnet till önskad konsistens.
4. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.