Krämig rödbetshummus med tunnbröd

Publicerat:
2016-07-06Tillagningstid:
En härligt smakrik, samtidigt lätt och nyttig dipröra som smakar som allra bäst med hårt tunnbröd. Norrland möter Mellanöstern.
Ingredienser
4portioner
- 1burk(ar)kikärter, ca 400 g
- 200gkokta rödbetor, hemkokta eller köpta
- 1stcitron, rivet skal
- 1mskpressad citronsaft
- 1stvitlöksklyfta, helst färsk
- 4mskgrekisk/turkisk yoghurt, ca 10%
- 3mskolivolja
- ½-1tsksalt
- 1krmnymalen svartpeppar
Servering
- 2-3mskrostade solroskärnor
- hårt tunnbröd
Så lagar du
1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Lägg dem i en matberedare med rödbetorna delade i bitar, citronskal och -saft, pressad vitlök, yoghurt och olja. Kör till en fin puré. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg upp hummusen i en skål, strö över rostade frön och bjud med hårt tunnbröd i bitar för var och en att servera sig.