Krämig soppa på Västkusträkor med räktoast

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600gfärska Västkusträkor med skal
- 50gfärsk fänkål
- 2stschalottenlökar
- 1tsktomatpuré
- 2mskrapsolja
- 5dlfiskfond
- 2dltorrt vitt vin
- 3dlvispgrädde
- 2mskkonjak
- 4strostade skivor vitt bröd
- dill till garnityr
Så lagar du
1. Skala räkorna och spara skalet.
2. Ansa och finhacka löken samt fänkålen.
3. Fräs räkskalen i rapsolja i en kastrull i ca 2 minuter, under omrörning.
4. Tillsätt löken, fänkålen samt tomatpuré. Låt fräsa ytterligare i ca 2 minuter.
5. Häll på vinet samt fiskfond, låt små koka i 10-12 minuter, sila där efter räkfonden i en ny kastrull. Släng skalresterna.
6. Häll i vispgrädden i räkfonden och låt små koka i ca 10-12 minuter.
7. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
8. Precis innan soppan skall serveras ta och mixa ner konjaken.
9. Lägg upp dom skalade räkorna snyggt på det rostade brödet och garnera med dill.
10. Man kan med fördel låta soppan stå i kyl ett dygn innan den skall serveras.