Krämig svamplasagne

Publicerat:
2021-10-20Tillagningstid:
En riktigt härligt, mustig svamplasagne blir alltid festligt och uppskattat bland gästerna. Använd den matsvamp du har plockat själv eller plocka på affären.
Ingredienser
4portioner
- 250gfärska lasagneplattor
- 3dlcrème fraiche (valfri fetthalt)
- 200griven ost (valfri sort)
- 2kvistar småtomater
Svampragu
- 500gfärsk svamp
- 2gula lökar
- 4morötter
- 1jalapeno
- 2vitlöksklyftor
- 1dltomatpuré
- 2dlvitt vin
- 1burk krossade tomater
- 1buljongtärning, svamp- eller grönsaksbuljong
- olja till stekning
- timjan
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Svampragu
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
- Mixa svampen med knivinsatsen i matberedare, bred ut i långpanna på bakpapper och baka högt upp i ugnen 45 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
- Mixa lök, morötter, jalapeno och vitlök i matberedaren.
- Fräs grönsakerna i olja, tillsätt tomatpuré och svamp.
- Häll i vin, krossade tomater och buljong.
- Krydda med timjan, salt och peppar.
- Låt koka ihop cirka 30 minuter.
- Smaka av.
Montering
- Varva svampragu, lasagneplattor, crème fraîche och ost i en ugnsform med höga kanter.
- Avsluta med plattor, crème fraîche, ost och färska tomater.
- Grädda på 225 grader, mitt i ugnen tills ytan är vackert gyllene, det tar ca 20 minuter.