Krämigt matvete, råstekt spetskål, frasiga krutonger och marinerad zucchini

Publicerat:
2019-08-27Tillagningstid:
Mat i en skål! Världens enklaste. Alla ingredienserna går att byta ut till det du har hemma och är perfekt att anpassa efter säsong.
Ingredienser
4portioner
- 3dlmatvete eller emmer
- 1färsk lök eller 3 salladslökar
- 4mskcreme fraiche
- 1mskdijonsenap
- ½spetskålshuvud
- 1zucchini
- hackade blandade örter, t ex gräslök och persilja
- ½kgblandade tomater
- 4skiva(or)gammalt bröd
- 1+2mskolivolja
- 2+1mskrapsolja
- 1citron
- salt och peppar
Så lagar du
1. Koka matvetet efter anvisning på paketet och hacka löken. Rör ihop creme fraiche med dijonsenap och citron, salta och peppra. Blanda det varma vetet med löken. Blanda i dressingen när allt svalnat något och ställ åt sidan.
2. Skiva zucchini tunt och blanda med 1 msk olivolja, salt, peppar och några droppar citronsaft. Salta varsamt så undviker du att zucchinin blir sladdrig.
4. Riv tomaterna i mindre bitar. Blanda med 2 msk olivolja, peppar och några droppar citronsaft.
5. Riv brödet i bitar och stek gyllene i 2 msk rapsolja, salta
6. Skiva spetskål och stek det krispigt i 1 msk rapsolja i ca 2 minuter tills färgen blir grönare, salta och peppra.
7. Lägg upp i en skål som små öar. Toppa med gräslök och persilja.