Krämigt matvete, råstekt spetskål, frasiga krutonger och marinerad zucchini

Krämigt matvete, råstekt spetskål, frasiga krutonger och marinerad zucchini.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mat i en skål! Världens enklaste. Alla ingredienserna går att byta ut till det du har hemma och är perfekt att anpassa efter säsong.

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    matvete eller emmer
  • 1
    färsk lök eller 3 salladslökar
  • 4msk
    creme fraiche
  • 1msk
    dijonsenap
  • ½
    spetskålshuvud
  • 1
    zucchini
  • hackade blandade örter, t ex gräslök och persilja
  • ½kg
    blandade tomater
  • 4skiva(or)
    gammalt bröd
  • 1+2msk
    olivolja
  • 2+1msk
    rapsolja
  • 1
    citron
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Koka matvetet efter anvisning på paketet och hacka löken. Rör ihop creme fraiche med dijonsenap och citron, salta och peppra. Blanda det varma vetet med löken. Blanda i dressingen när allt svalnat något och ställ åt sidan.

2. Skiva zucchini tunt och blanda med 1 msk olivolja, salt, peppar och några droppar citronsaft. Salta varsamt så undviker du att zucchinin blir sladdrig.

4. Riv tomaterna i mindre bitar. Blanda med 2 msk olivolja, peppar och några droppar citronsaft.

5. Riv brödet i bitar och stek gyllene i 2 msk rapsolja, salta

6. Skiva spetskål och stek det krispigt i 1 msk rapsolja i ca 2 minuter tills färgen blir grönare, salta och peppra.

7. Lägg upp i en skål som små öar. Toppa med gräslök och persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!