Kringlor med ostkräm

Publicerat:
2015-09-17Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Kringlorna
- 25gjäst
- 75gsmör
- 1dlmjölk
- 1tsksalt
- 1stägg
- 3 1/2dlmjöl
Till kokning
- 1msksalt
- 3mskbikarbonat
- 1litervatten
Ostkräm
- 100gfärskost
- 1tskkumminfrön, stötta
- 1tskpaprikapulver
- 1krmcayennepeppar
- 1stliten rödlök
- salt och peppar
- 250gcamembert
Så lagar du
Kringlorna
1. Smält smöret. Blanda ned mjölken. Lös jästen i blandningen när den är 37°C. Tillsätt mjölet och saltet och rör till en jämn deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.
2. Tag upp degen på bakbord och dela i 14 delar. Rulla ut delarna till cirka 40 cm, fingertjocklek, och forma till kringlor. Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp ca 1 liter vatten i en stekpanna, tillsätt 1 msk salt och 3 msk bikarbonat. Sjud kringlorna, ett par åt gången, i 1 min.
4. Tag upp med hålslev och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö flingsalt. Grädda 12 - 14 min mitt i ugnen. Låt kringlorna svalna på galler.
Ostkrämen
1. Mixa camembert och färskost och krydda med paprikapulver, stött kummin och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg i en skål och toppa med finhackad röd lök.