Kringlor med ostkräm

Kringlor med ostkräm

Publicerat:

Tillagningstid:

De salta kringlorna är ett måste på oktoberfesten. Här i ett lite enklare men väldigt gott recept.

Ingredienser

8portioner

Kringlorna

  • 25g
    jäst
  • 75g
    smör
  • 1dl
    mjölk
  • 1tsk
    salt
  • 1st
    ägg
  • 3 1/2dl
    mjöl

Till kokning

  • 1msk
    salt
  • 3msk
    bikarbonat
  • 1liter
    vatten

Ostkräm

  • 100g
    färskost
  • 1tsk
    kumminfrön, stötta
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1krm
    cayennepeppar
  • 1st
    liten rödlök
  • salt och peppar
  • 250g
    camembert

Så lagar du

Kringlorna

1. Smält smöret. Blanda ned mjölken. Lös jästen i blandningen när den är 37°C. Tillsätt mjölet och saltet och rör till en jämn deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.

2. Tag upp degen på bakbord och dela i 14 delar. Rulla ut delarna till cirka 40 cm, fingertjocklek, och forma till kringlor. Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.

3. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp ca 1 liter vatten i en stekpanna, tillsätt 1 msk salt och 3 msk bikarbonat. Sjud kringlorna, ett par åt gången, i 1 min.

4. Tag upp med hålslev och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö flingsalt. Grädda 12 - 14 min mitt i ugnen. Låt kringlorna svalna på galler.

Ostkrämen

1. Mixa camembert och färskost och krydda med paprikapulver, stött kummin och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

2. Lägg i en skål och toppa med finhackad röd lök.

Dela det här receptet med dina vänner!