Krispig Kolja med remouladcoleslaw

Krispig kolja med lök och sås i ett korvbröd.

    Publicerat:

    Knaprig fisk med goda tillbehör och ljuvlig dressing samsas i ett bröd. Det här brukar vara populärt på middagsbordet! Snabblagad och god vardagsmat utan tjorv. Om du har extra bråttom eller är lite vintertrött så kanske du vill köpa färdiga fiskpinnar, tillbehör och dressing. Det går också bra. Jag är förtjust i att laga det här utomhus och det passar utomordentligt bra att servera fiskpinnar eller spenatpinnar i korvbröd. /Susanne

    Ingredienser

    • 700g
      fiskfilé (Susanne använde Kolja)
    • 1dl
      vetemjöl
    • 1st
      ägg
    • 2dl
      panko/ströbröd
    • matolja till stekning

    Coleslawremoulad

    • 200g
      vitkål
    • 1st
      morot
    • 0,5dl
      pickles eller bostongurka
    • 2msk
      vinäger valfri sort
    • 1msk
      olja
    • 0,5tsk
      salt
    • 0,5tsk
      peppar
    • 0,5tsk
      curry (valfritt)
    • 2dl
      crème fraiche
    • 1dl
      majonnäs

    Mushy peas

    • 200g
      gröna ärtor, frysta
    • citron
    • salt
    • peppar

    Till servering

    • välj det du gillar!

    Så lagar du

    Förbered dina önskade tillbehör.

     

    Remouladcoleslaw

    1. Mixa pickles i matberedare med kniv, lägg i en skål.
    2. Mixa vitkål och morot på samma sätt, skölj i kallt vatten och låt den rinna av.
    3. Lägg vitkålen i en bunke, massera in salt och vinäger och låt den stå och dra ett tag.
    4. Krama ur vätskan och blanda med resterande ingredienser.

     

    Mushy peas

    1. Koka ärtorna 2-3 minuter i grönsaksbuljong.
    2. Häll av och mixa ärtorna med smör.
    3. Smaka av med salt och citron.

     

    Fisken

    1. Skär fisken i bitar som passar bröden du ska servera i, tex  avlånga som fiskpinnar om du använder korvbröd.
    2. Krydda med salt och peppar, vänd i mjöl, uppvispat ägg och sist i panko/ströbröd.
    3. Stek fisken gyllene runt om i olja. Servera med dina valda tillbehör.

    Tips! Blanda sesamfrön eller krossade cornflakes i ströbrödet

    Dela det här receptet med dina vänner!