Krispig Kolja med remouladcoleslaw

Publicerat:
2023-02-14Knaprig fisk med goda tillbehör och ljuvlig dressing samsas i ett bröd. Det här brukar vara populärt på middagsbordet! Snabblagad och god vardagsmat utan tjorv. Om du har extra bråttom eller är lite vintertrött så kanske du vill köpa färdiga fiskpinnar, tillbehör och dressing. Det går också bra. Jag är förtjust i att laga det här utomhus och det passar utomordentligt bra att servera fiskpinnar eller spenatpinnar i korvbröd.
/Susanne
Ingredienser
- 700gfiskfilé (Susanne använde Kolja)
- 1dlvetemjöl
- 1stägg
- 2dlpanko/ströbröd
- matolja till stekning
Coleslawremoulad
- 200gvitkål
- 1stmorot
- 0,5dlpickles eller bostongurka
- 2mskvinäger valfri sort
- 1mskolja
- 0,5tsksalt
- 0,5tskpeppar
- 0,5tskcurry (valfritt)
- 2dlcrème fraiche
- 1dlmajonnäs
Mushy peas
- 200ggröna ärtor, frysta
- citron
- salt
- peppar
Till servering
- välj det du gillar!
Så lagar du
Förbered dina önskade tillbehör.
Remouladcoleslaw
- Mixa pickles i matberedare med kniv, lägg i en skål.
- Mixa vitkål och morot på samma sätt, skölj i kallt vatten och låt den rinna av.
- Lägg vitkålen i en bunke, massera in salt och vinäger och låt den stå och dra ett tag.
- Krama ur vätskan och blanda med resterande ingredienser.
Mushy peas
- Koka ärtorna 2-3 minuter i grönsaksbuljong.
- Häll av och mixa ärtorna med smör.
- Smaka av med salt och citron.
Fisken
- Skär fisken i bitar som passar bröden du ska servera i, tex avlånga som fiskpinnar om du använder korvbröd.
- Krydda med salt och peppar, vänd i mjöl, uppvispat ägg och sist i panko/ströbröd.
- Stek fisken gyllene runt om i olja. Servera med dina valda tillbehör.
Tips! Blanda sesamfrön eller krossade cornflakes i ströbrödet