Ingredienser
- 1/2kgmandelpotatis
- 1/2dlriven vällagrad hårdost (tex. Västerbottenost)
- 1/2stgul lök
- 1msksmör
- 1tsksalt
- 1 krmchili
- 1krmmald svartpeppar
Topping
- 100ghummerkött eller valfritt skaldjur
- 1/2stfinhackad rödlök
- 2mskcrème fraiche
- 1knippa(or)färsk dill
Så lagar du
- Koka potatisen med skalet kvar i ca 10 min. Se till att den inte stormkokar och kokar sönder, den skall ha en fast kärna.
- Låt potatisarna bli kylskåpssvala. Stek under tiden löken i smör i några minuter tills den är mjuk.
- Skala och riv potatisen, rör sedan ihop den med lök, chili, salt och svartpeppar samt osten.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla båda ytorna med smör och grädda tills våfflan är gyllenbrun.
Servera sedan dessa med toppingen varm eller kall.