Krispig röstivåffla

Krispig röstivåffla

Ingredienser

  • 1/2kg
    mandelpotatis
  • 1/2dl
    riven vällagrad hårdost (tex. Västerbottenost)
  • 1/2st
    gul lök
  • 1msk
    smör
  • 1tsk
    salt
  • 1 krm
    chili
  • 1krm
    mald svartpeppar

Topping

  • 100g
    hummerkött eller valfritt skaldjur
  • 1/2st
    finhackad rödlök
  • 2msk
    crème fraiche
  • 1knippa(or)
    färsk dill

Så lagar du

  1. Koka potatisen med skalet kvar i ca 10 min. Se till att den inte stormkokar och kokar sönder, den skall ha en fast kärna.
  2. Låt potatisarna bli kylskåpssvala. Stek under tiden löken i smör i några minuter tills den är mjuk.
  3. Skala och riv potatisen, rör sedan ihop den med lök, chili, salt och svartpeppar samt osten.
  4. Hetta upp ett våffeljärn och pensla båda ytorna med smör och grädda tills våfflan är gyllenbrun.

Servera sedan dessa med toppingen varm eller kall.

Dela det här receptet med dina vänner!