Krispig tofu med teriyakisås

Publicerat:
2019-11-12Tillagningstid:
För att få en krispig konsistens på tofun kan du vända den i t.ex. majsmjöl eller rismjöl före stekning. Oberoende av om du använder köpt tofu eller lagar egen är det här ett enkelt trick för att få en bättre smakupplevelse.
Ingredienser
4portioner
- 1stmajrova eller 10 cm rättika
- 2stmörötter
- 1ask(ar)sockerärter
- 1stpurjolök
- ¼ delsrödkåls huvud
- 1dlrismjöl eller majsmjöl
- 1dlsolrosolja
- 1sttofu
Teriyakisås
- 1klyfta(or)vitlök
- 1dlströsocker
- 1¼dlsoja, japansk
- 1dlvatten
- 1½mskrisvinäger
- 1mskingefära, färskriven
- 1½tskmajsstärkelse
Så lagar du
Teryakisås
1. Skala och riv vitlöken fint.
2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen under vispning.
3. Ät såsen varm eller kall. Den passar till allt.
Krispig tofu
1. Strimla morötter, purjolök, rödkål, sockerärtor och majrova fint och lägg i kallt vatten.
2. Skär tofun i skivor ca 2 cm tjocka och vänd i mjölet.
3. Stek tofun i panna med het olja.
4. Servera tofun med krispiga grönsaker och superenkel teriyakisås.