Krispiga sötpotatispommes

Publicerat:
2021-04-16Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Krispiga sötpotatispommes är ett gott tillbehör vid maten. Det är en konst att få till riktigt frasiga sötpotatispommes. Lite pilligt men inte alls svårt. Servera gärna med tryffelmajonnäs.
Ingredienser
4portioner
- 2stsötpotatis
- 1mskmajsstärkelse
- 0,5dlrapsolja
- flingsalt
Så lagar du
- Skala och skär potatisen i jämna och fina stavar.
- Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå 1 timme.
- Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
- Sila av potatisen, och skölj den. Nu har du fått bort massa stärkelse från potatisen vilket kommer att ge dig krispiga pommes.
- Torka bort överflödig vätska från potatisstavarna med hushållspapper.
- Lägg potatisarna i en bunke, strö över majsstärkelse och blanda noga.
- Ringla olja över och blanda lite till.
- Lägg potatisstavarna på en plåt med bakplåtspapper, viktigt att potatisen inte ligger tätt ihop eller på varandra.
- Baka mitt i ugnen i ca 10-15 min, tills potatisen får en fin, krispig yta.
- Vänd på potatisstavarna och baka i ytterligare 10 min.
- Strö på salt och servera direkt.