Krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor

Publicerat:
2019-10-25Tillagningstid:
Gott och lätt. Jag brukar koka en stor sats bönor och frysa in i passliga påsar. Inhemska bondbönor är dessutom ett stort plus. Jag har hittat på receptet och freestylar alltid, så måtten är riktgivande. Men supergott att äta som hamburgare. Gott med t.ex. salsa och crème fraiche. Receptet är inskickat av Linda Råholm.
Ingredienser
8portioner
- 5dlbondbönor, kokta
- 1ägg
- 3mskpsyllium
- ¾ dlmajsmjöl, soijamjöl eller liknande
- 1 rågadmskjordnötssmör
- 1tsktahini, valfritt
- 1 spruttchilisås, riktigt hot
- 1tskgaram masala
- 2klyfta(or)vitlök, pressade
- 1stänksoja
- salt o peppar
- sesamfrön och solrosfrön
- olja för stekning
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser. Mixa med stavmixer eller mosa med gaffel. Behöver inte bli helt slät, det är gott med lite grövre struktur.
2. Tillsätt mera psyllium och mjöl om smeten är för lös. Rulla till bollar, små biffar eller stora hamburgerbiffar.
3. Doppa i en blandning av solrosfrön och sesamfrön. Stek gyllenbruna i rikligt med olja på medeltemperatur.
4. Servera i hamburgare med valfria tillbehör eller med potatis och lämplig sås.