Krispiga veggie nuggets

Publicerat:
2020-03-04Tillagningstid:
Så enkelt! Välj dina favoritgrönsaker, ner i matberedaren och abrakadabra. Perfekt rätt vid tömning av grönsakslådan. Om du vill ta ut former, t ex med pepparkaksmått, så tillsätt någon matsked fiberhusk, eller 1-2 kokta potatisar som du pressar ner i smeten, och tryck ut den på bakpappersklädd plåt.
Ingredienser
4portioner
- 1kgblandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, kokta gröna ärtor
- 1paketkokta kikärtor, ca 2 dl
- 1ägg
- ca 3mskpotatismjöl (efter känsla)
- 3mskströbröd eller panko
- 1tsksalt
- 1tsksambal oelek
- 1tskfransk senap
- 1vitlöksklyfta
- 2tsklökpulver
- 2dlpanko
- smör
Valfritt
- färska örter, t ex persilja, gräslök
Till servering
- sallad och dipsås
Så lagar du
1. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem och kikärtorna i matberedaren med kniven. Mixa till små bitar.
2. Tillsätt resterande ingredienser och jobba ihop till en deg. Prova så att smeten håller ihop, om de faller isär tillsätter du mer potatismjöl.
3. Forma små nuggets, vänd i panko och stek dem gyllene i smör.
4. Servera med sallad och dipsås.
Tips
Blanda sesamfrön i pankopaneringen för en extra smakhöjare.