Kronärtskocksdipp med spenat och smält ost

Publicerat:
2017-01-25Tillagningstid:
Här blir de kronärtskockor basen i en fräsch, smakrik dipp. När den gratineras och osten på toppen smälter ner i dippen är den helt oemotståndlig. Den går också att göra vegansk, med äggfri majonnäs och kokosost. Det fungerar utmärkt.
Ingredienser
4portioner
- 1burk(ar)kronärtskockshjärtan
- 1stcitron, saften
- 70gfärsk babyspenat (en liten påse)
- 1dlmajonnäs
- 1stvitlöksklyfta
- 2stsalladslökar, hackade (valfritt)
- 100griven ost
- Till servering: varmt bröd, grönsaker och rotfrukter i stavar och annat som du gillar att dippa, t.ex nachos
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Häll av och mixa kronärtskockshjärtan, citronsaft, spenat och majonnäs. Rör ner salladslök. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
3. Häll upp i ugnsform, strö på ost och gratinera tills den fått vacker färg.