Ingredienser
6portioner
- 15stmellanstora fasta potatisar
- 1stägg
- 3dlmjöl
- 1tsksalt
- 250grimmat sidfläsk
- 2sthackade mellanstora lökar
- krossad kryddpeppar
- krossad svartpeppar
Så lagar du
Potatissmet
1. Koka potatisen al denté i saltat vatten, låt kallna. Pressa potatisen i en bunke. Blanda med ägg, mjöl och salt.
Fyllning
2. Fräs snabbt fläsk och lök, peppra. Låt kallna.
Montage
3. Forma bullar på mjölat bakbord av potatissmeten.
4. Gör en grop i bullarna, 1 toppad matsked fyllning i varje bulle, förslut väl.
5. Koka upp vatten med salt i stor gryta.
6. Lägg försiktigt i en och en av bullarna i botten på grytan med en sked.
7. Dom är färdiga efter cirka 6-7 minuter när alla flutit upp till ytan.
8. Servera med smält smör och lingonsylt.