Kroppkakor

Kroppkakor - Landgång

Ingredienser

6portioner

  • 15st
    mellanstora fasta potatisar
  • 1st
    ägg
  • 3dl
    mjöl
  • 1tsk
    salt
  • 250g
    rimmat sidfläsk
  • 2st
    hackade mellanstora lökar
  • krossad kryddpeppar
  • krossad svartpeppar

Så lagar du

Potatissmet

1. Koka potatisen al denté i saltat vatten, låt kallna. Pressa potatisen i en bunke. Blanda med ägg, mjöl och salt.

Fyllning

2. Fräs snabbt fläsk och lök, peppra. Låt kallna.

Montage

3. Forma bullar på mjölat bakbord av potatissmeten.

4. Gör en grop i bullarna, 1 toppad matsked fyllning i varje bulle, förslut väl.

5. Koka upp vatten med salt i stor gryta.

6. Lägg försiktigt i en och en av bullarna i botten på grytan med en sked.

7. Dom är färdiga efter cirka 6-7 minuter när alla flutit upp till ytan.

8. Servera med smält smör och lingonsylt.

Dela det här receptet med dina vänner!