Ingredienser

6portioner

Kryddig lag

  • 1st
    vaniljstång
  • 3dl
    vatten
  • ½ dl
    strösocker
  • 1st
    kanelstång
  • 3st
    stjärnanis

Sallad

  • ½st
    ananas
  • 5st
    apelsiner
  • 4st
    röda äpplen
  • 20st
    gröna druvor
  • 8st
    dadlar (färska)
  • ½st
    pressad citron
  • 1st
    granatäpple
  • 1dl
    mandelsplit

Så lagar du

1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg i en kastrull med resterande ingredienser. Låt sjuda i cirka 5 min, ställ åt sidan och låt svalna.

2. Skala och hacka alla frukter i lagom stora bitar och lägg i en skål, pressa över citronsaft och blanda runt. Häll över lagen och låt stå och marinera i någon timme innan servering.

3. Fyll portionsglas och dekorera med rostad mandelsplit.

Dela det här receptet med dina vänner!