Kryddiga köttbullar med fetaost & krämig citronpasta

Kryddiga köttbullar med fetaost & krämig citronpasta

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Köttbullar

  • 400g
    lammfärs
  • 1dl
    havregryn
  • 1dl
    vatten
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    ägg
  • ¼st
    röd chili, urkärnad
  • ½dl
    persilja, hackad
  • ½st
    citron, det gula av skalet rivet
  • 2tsk
    fransk senap
  • 75g
    fetaost, smulad
  • 1 ½ tsk
    salt

smör till stekning

    Pasta

    • 400g
      okokt pasta
    • ¼st
      vitkålshuvud, strimlat
    • 1st
      röd lök, strimlad
    • 100g
      färsk spenat
    • 2dl
      vispgrädde

    Så lagar du

    Börja med färsen: Blanda havregryn och vatten, låt stå minst 10 minuter. Finriv lök och vitlök i matberedare. Blanda ihop samtliga ingredienser till köttbullarna med en gaffel, låt stå och dra 5 minuter.

    Koka upp pastavatten, strimla vitkål och röd lök under tiden. Blöt händerna något, rulla ca 40 köttbullar och lägg på en vattensköljd tallrik. Bryn dem gyllene i smör, lyft upp och lägg över dem i en annan gryta så de hålls varma.

    Fräs vitkål och röd lök i pannan där du brynte köttbullarna, häll på grädde och koka några minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ner spenat och pasta i vitkålsgrädden, servera direkt tillsammans med köttbullarna.

    Dela det här receptet med dina vänner!