Kryddiga köttbullar med fetaost & krämig citronpasta

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Köttbullar
- 400glammfärs
- 1dlhavregryn
- 1dlvatten
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 1stägg
- ¼ströd chili, urkärnad
- ½dlpersilja, hackad
- ½stcitron, det gula av skalet rivet
- 2tskfransk senap
- 75gfetaost, smulad
- 1 ½ tsksalt
smör till stekning
Pasta
- 400gokokt pasta
- ¼stvitkålshuvud, strimlat
- 1ströd lök, strimlad
- 100gfärsk spenat
- 2dlvispgrädde
Så lagar du
Börja med färsen: Blanda havregryn och vatten, låt stå minst 10 minuter. Finriv lök och vitlök i matberedare. Blanda ihop samtliga ingredienser till köttbullarna med en gaffel, låt stå och dra 5 minuter.
Koka upp pastavatten, strimla vitkål och röd lök under tiden. Blöt händerna något, rulla ca 40 köttbullar och lägg på en vattensköljd tallrik. Bryn dem gyllene i smör, lyft upp och lägg över dem i en annan gryta så de hålls varma.
Fräs vitkål och röd lök i pannan där du brynte köttbullarna, häll på grädde och koka några minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ner spenat och pasta i vitkålsgrädden, servera direkt tillsammans med köttbullarna.