Kryddiga köttfärsbiffar med rostade rotfrukter och salsa

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    köttfärs
  • 1st
    ägg
  • 2msk
    vetegroddar eller ströbröd
  • 2msk
    vatten
  • 2klyfta(or)
    vitlök, fint hackade
  • 2tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    koriander

Rostade rotfrukter

  • 1-2st
    sötpotatisar, beroende på storlek
  • 2st
    palsternackor
  • 3st
    svartrötter
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    olja
  • 1/2tsk
    salt
  • 1krm
    peppar, eller 2-3 vrid på pepparkvarnen

Salsa

  • 2st
    grillade paprikor på burk
  • 3st
    tomater
  • 1st
    rödlök
  • 1kruk(or)
    färsk koriander
  • 1/2msk
    sambal oelek
  • 1/2tsk
    salt
  • 1krm
    peppar

Så lagar du

(Det här receptet ser nog krångligare ut än vad det är. Mitt tips är att börja med salsan och låta den stå framme medan du gör resten. Förbered sedan rotfrukterna och sätt in de i ugnen. Under tiden steker du biffarna.)

Köttfärsbiffarna

1. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke.

2. Rör om med en gaffel och forma sedan 8 biffar.

3. Stek på medelhög värme tills de är klara.

Rostade rotfrukter

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala potatis, palsternacka och svartrot och skär i klyftor. Hacka vitlöken fint.

3. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och häll över olja, vitlök, salt och peppar och vänd runt.

4. Rosta grönsakerna i ugnen tills de fått fin färg och blivit mjuka, ca 20 minuter.

Salsa

1. Hacka tomater, rödlök, paprika och koriander.

2. Blanda grönsakshacket med kryddorna i en skål, smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!