Kryddiga köttfärsbiffar med rostade rotfrukter och salsa
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500gköttfärs
- 1stägg
- 2mskvetegroddar eller ströbröd
- 2mskvatten
- 2klyfta(or)vitlök, fint hackade
- 2tskspiskummin
- 1tskkoriander
Rostade rotfrukter
- 1-2stsötpotatisar, beroende på storlek
- 2stpalsternackor
- 3stsvartrötter
- 2klyfta(or)vitlök
- 2mskolja
- 1/2tsksalt
- 1krmpeppar, eller 2-3 vrid på pepparkvarnen
Salsa
- 2stgrillade paprikor på burk
- 3sttomater
- 1strödlök
- 1kruk(or)färsk koriander
- 1/2msksambal oelek
- 1/2tsksalt
- 1krmpeppar
Så lagar du
(Det här receptet ser nog krångligare ut än vad det är. Mitt tips är att börja med salsan och låta den stå framme medan du gör resten. Förbered sedan rotfrukterna och sätt in de i ugnen. Under tiden steker du biffarna.)
Köttfärsbiffarna
1. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke.
2. Rör om med en gaffel och forma sedan 8 biffar.
3. Stek på medelhög värme tills de är klara.
Rostade rotfrukter
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala potatis, palsternacka och svartrot och skär i klyftor. Hacka vitlöken fint.
3. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och häll över olja, vitlök, salt och peppar och vänd runt.
4. Rosta grönsakerna i ugnen tills de fått fin färg och blivit mjuka, ca 20 minuter.
Salsa
1. Hacka tomater, rödlök, paprika och koriander.
2. Blanda grönsakshacket med kryddorna i en skål, smaka av med salt och peppar.