Kryddiga kycklingbollar i salladsblad

Publicerat:
2015-12-03Tillagningstid:
Gunilla glöggmys: Kycklingbollar med lite hetta i kryddningen passar fint till glöggens sötma.
Ingredienser
6 - 8portioner
Kycklingbollar
- 400gkycklingfärs
- 2klyfta(or)vitlök
- 1ströd chilifrukt
- 4cmfärsk ingefära
- 1stlime
- salt och peppar
- smör till stekning
Till servering
- 1kruk(or)färsk koriander
- blad av gemsallad
- sweet chilisås
- hackade jordnötter
Så lagar du
1. Lägg färsen i en skål. Finhacka chilin och vitlök och blanda i färsen.
2. Riv ingefäran, pressa saften ur limefrukten och blanda i färsen. Salta och peppra.
3. Forma till små bollar och stek dem i smör i i en panna.
4. Lägg en kycklingboll i ett salladsblad, droppa över sweet chili-sås, strössla över hackade jordnötter och lite hackad koriander.
Dryckestips
Glögg:
Tegnér Biskopens Torra 12,5%
Nr 90322, 69 kronor
Vinfabrikens äppelglögg 11 %
Nr 96037, 79 kronor
Snälleröds ekologiska vitvinsglögg 12,5%
Nr 90574, 75 kronor
Grythyttans Skogsglögg 15%
Nr 96460, 92 kronor
Alkoholfritt:
Fentimans Ginger Beer, 0,5%
Nr 1963, 22:50 (27,5 cl)