Kryddiga rostade nötter

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 7½dlnötter - mandlar, hasselnötter, pistagenötter, valnötter och/eller cashewnötter
- 1½dlsocker
- 1tsksalt
- 1mskkanel
- ½tskmald ingefära (eller gärna färsk!)
- 1stäggvita
- 1mskvatten
Så lagar du
Sätt ugnen på 140 grader och lägg ett bakplåtspapper på plåten.
Lägg alla nötter i en bunke. Häll på socker, salt, kanel och ingefära och blanda om ordentligt med händerna.
Häll äggvitan i en kopp, häll i vatten och vispa med en gaffel tills det blir skummigt. Häll äggvitan över nötterna och blanda om igen så att alla nötterna är täckta.
Häll ut nötterna på plåten och bred ut dem ordentligt. Sätt in plåten i ugnen i 35 minuter. Låt nötterna svalna innan de bryts i mindre bitar.
Förvara i en lufttät burk.