Kryddigt krispigt kycklingskinn

Publicerat:
2016-02-10Tillagningstid:
Krispigt och salt snacks. Be din kötthandlare om att få köpa skinn, eller köp färdig kycklingfiléer med skinn och skär loss det själv.
Ingredienser
6portioner
- 6stskinn från kycklingbröst
- 2mskhonung
- ½mskäppelcidervinäger
- 1/4tskspiskummin
- 1nypa(or)cayennepeppar
Så lagar du
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Vänd en ugnsplåt upp och ned. Lägg bakplåtspapper på plåten, platta till kycklingskinnen och rada dem upp på plåten, salta lätt. Täck med bakplåtspapper och lägg på en annan plåt som tyngd.
3. Grädda i ca 30-40 minuter, tills skinnen är riktigt krispigt och gyllene. Vänd på plåten efter halva tiden.
4. Lyft över det krispiga kycklingskinnet på hushållspapper, salta och låt svalna. Blanda honung och vinäger i en skål och pensla på skinnet, krydda med cayennepeppar och spiskummin. Servera genast.