Kryddkokta apelsiner med vaniljglass

Publicerat:
2017-11-29Tillagningstid:
Snabb och frisk citrusdessert där apelsinerna fått dra en stund i en lag med kanel, kryddnejlika och stjärnanis.
Ingredienser
4portioner
- 4apelsiner
- 1kanelstång
- 10hela kryddnejlikor
- 3stjärnanis
- 1dlsocker
- 1 ½dlvatten
- 1citron, saften
- ca 4dlvaniljglass
Så lagar du
1. Skär av skalet på apelsinerna och skär dem sedan i skivor ca 0,5 cm tjocka. Alternativt kan du skära ut filéerna (filéa dem) och på så sätt få dem helt skinnfria.
2. Lägg apelsinerna i en skål eller bunke. Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med vatten, socker och citronsaft och koka upp. Låt koka i ca en minut och slå sedan den varma lagen över apelsinerna. Låt svalna.
3. Servera apelsinerna i höga glas tillsammans med lagen och en kula vaniljglass.