Kryddpepparrimmad kycklingfilé med Almedalsdressing

Publicerat:
2017-08-21Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- 4kycklingfiléer, ca 600 g
Rimlag
- ½literliter vatten
- 3msksalt
- 2msksocker
- 2tskgrovkrossad kryddpeppar
Till kokning
- ca ½literhönsbuljong av koncentrerad fond eller tärning
Dressing
- 2dlmajonnäs
- 2dlgräddfil
- 60-70grucola
- en näve färsk basilika
- 1dlgrovhackad gräslök
- salt och vitpeppar
Servering
- färsk spenat
- lite kallpressad rapsolja
- rostade solroskärnor
- generös blandad sallad
Så lagar du
1. Kyckling: Blanda ingredienserna till rimlagen i en bunke så salt och socker löser sig. Lägg i kycklingen – vattnet ska täcka. Låt stå kallt, gärna över natten, dock minst 4 timmar.
2. Dag 2: Ta upp och torka av kycklingen. Sjud dem genomkokta i buljongen, ca 10 minuter. Ta upp och låt svalna eller kallna helt innan serveringen.
3. Dressing: Mixa allt utom kryddorna till en grön sås, smaka av med salt och peppar.
4. Servering: Lägg spenat på ett fat, ringla över lite rapsolja. Skiva kycklingen på snedden och fördela, strö solroskärnor över. Servera med dressing och sallad.
Dryckestips
Vitt vin:
Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
Nr 7889, 109 kr
Lamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 139 kr
Palmer & Co Brut Reserve, Frankrike
Nr 7372, 259 kr
2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
Nr 7592, 319 kr
Louis Roederer Brut Premier, Frankrike
Nr 7602, 419 kr
Alkoholfritt:
Billabong Sparkling, Australien
Nr 1945, 58 kr