Kvargbullar

Publicerat:
2016-04-15Tillagningstid:
Ingredienser
Bulldeg
- 1 ½dlmjölk
- 435gvetemjöl special
- 60gsocker
- 110gnormalsaltat, rumstempererat smör
- 2gsalt
- 8gbakpulver
- 1ägg
- 25gjäst
Kvargfyllning till bullarna
- 250gkvarg
- 1stäggula
- 50gsocker
- 1tskvaniljsocker
Så lagar du
1. Värm mjölken till ca 25° och lös upp jästen i mjölken.
2. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ordentligt tills det blir en elastisk och slät deg, gör gärna ett glutenprov.
3. Låt degen vila i en bunke med lock i ca 30 minuter.
4. Dela upp degen i bitar på 40 gram och forma bitarna till släta runda bollar. Lägg sedan degbollarna på plåt med rejält mellanrum och tryck till bollarna så att de blir lite platta.
5. Ställ en långpanna med varmvatten i en avslagen ugn. Ställ in plåtarna med bullar och låt dem jäsa till dubbel storlek.
6. Tag ut bullplåtarna och långpannan med vatten och sätt på ugnen på 225°.
7. Blanda ihop ingredienserna till kvargfyllningen och tryck sedan botten av ett glas i bullarna så att en rejäl grop bildas. Spritsa sen i fyllningen så att det blir en rejäl klick i bullarna.
8. Sätt in bullarna i ugnen på 225° och sänk direkt till 195°. Grädda bullarna ca 6-10 minuter beroende på ugn.