Ingredienser
4portioner
- ca 1,4kgfärsk hel gårdskyckling
- 100 grökt fläsk
- 10 stsmå schalottenlökar
- 150 gfrysta gröna små ärter
- 1dlsyltlök
- 100 gsmå champinjoner
- 2dltorrt vitt vin
- 3 dlhönsbuljong
maizena
salt och nymalen svartpeppar
smör att steka i
Så lagar du
1. Stycka upp kycklingen i 10 delar.
2. Bryn kycklingdelarna med skinnet i en stekgryta krydda med svartpeppar och salt. När kyckling bitarna har fått en gyllenbrun yta lyft upp på ett fat.
3. Tärna fläsket, skala löken samt dela champinjonerna. Bryn lök, fläsk samt delade champinjoner i samma stekgryta som kycklingen. När all har fått en fin brynt yta lägg då tillbaka kycklingen.
4. Slå vinet i stekgrytan, koka ihop häll på buljongen, koka sakta under lock ca 40 minuter, tills kycklingen nästan faller i sär.
5. Ta i syltlök när det återstår ca 10 minuter av koktiden.
6. Red av grytan med maizena till önskad tjocklek.
7. Ta i ärtorna.
8. Ställ fram grytan på bordet och servera tex kulpotatis till samt en grönsallad.