Kyckling Bonne Femme

Kyckling Bonne Femme

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • ca 1,4kg
    färsk hel gårdskyckling
  • 100 g
    rökt fläsk
  • 10 st
    små schalottenlökar
  • 150 g
    frysta gröna små ärter
  • 1dl
    syltlök
  • 100 g
    små champinjoner
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 3 dl
    hönsbuljong

maizena

    salt och nymalen svartpeppar

      smör att steka i

        Så lagar du

        1. Stycka upp kycklingen i 10 delar.

        2. Bryn kycklingdelarna med skinnet i en stekgryta krydda med svartpeppar och salt. När kyckling bitarna har fått en gyllenbrun yta lyft upp på ett fat.

        3. Tärna fläsket, skala löken samt dela champinjonerna. Bryn lök, fläsk samt delade champinjoner i samma stekgryta som kycklingen. När all har fått en fin brynt yta lägg då tillbaka kycklingen.

        4. Slå vinet i stekgrytan, koka ihop häll på buljongen, koka sakta under lock ca 40 minuter, tills kycklingen nästan faller i sär.

        5. Ta i syltlök när det återstår ca 10 minuter av koktiden.

        6. Red av grytan med maizena till önskad tjocklek.

        7. Ta i ärtorna.

        8. Ställ fram grytan på bordet och servera tex kulpotatis till samt en grönsallad.

        Dela det här receptet med dina vänner!