Kyckling/bulgursallad

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 1,5dl
    Bulgur (krossat vete, finns i orientaliska livsmedelsaffärer)
  • 3dl
    Vatten
  • Mörka druvor, en näve
  • Babyspenat, två nävar
  • En liten näve valnötter att blanda i salladen
  • 4-5st
    Plommon skurna i klyftor
  • Salt
  • Hackade basilikablad, en näve
  • En liten strimlad röd chilifrukt
  • Saften från en lime
  • Saften från en halv blodgrapefrukt
  • 3msk
    Olivolja
  • Salt & peppar
  • 300g
    Kycklingfilé
  • 1/2dl
    Balsamvinäger
  • 1/2dl
    Japansk soja
  • 2msk
    Honung (här kan man behöva reglera lite efter egen smak)
  • 1msk
    Ingefära, riven
  • 1msk
    Apelsinskal, rivet

Så lagar du

Koka upp bulgur med vatten och lite salt. Sänk sedan värmen och låt bulgurvetet suga upp all vätska. Krama ur överflödig vätska och låt det svalna. Under tiden blandar du ihop dressingen. Den kan verka sur, men syrligheten bryts av mot de söta plommonen i salladen. Man kan reglera surheten genom att ta mindre lime eller grapefrukt. Blanda avsvalnad bulgur med övriga ingredienser (druvor, babyspenat, valnötter och plommon). Häll dressingen över salladen.

Salta, peppra och bryn kycklingen, ställ den sedan i ugnen på 125 grader i ca 10 min. Under tiden tillreder du såsen till kycklingen. Häll balsamicovinäger i en kastrull och låt reducera lite (koka ner), tillsätt soja, ingefära och apelsinskal. Låt även detta reducera lite, smaka sedan av med honung. Servera kycklingen med sås och bulgursallad.

Dela det här receptet med dina vänner!