Kyckling/bulgursallad
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 1,5dlBulgur (krossat vete, finns i orientaliska livsmedelsaffärer)
- 3dlVatten
- Mörka druvor, en näve
- Babyspenat, två nävar
- En liten näve valnötter att blanda i salladen
- 4-5stPlommon skurna i klyftor
- Salt
- Hackade basilikablad, en näve
- En liten strimlad röd chilifrukt
- Saften från en lime
- Saften från en halv blodgrapefrukt
- 3mskOlivolja
- Salt & peppar
- 300gKycklingfilé
- 1/2dlBalsamvinäger
- 1/2dlJapansk soja
- 2mskHonung (här kan man behöva reglera lite efter egen smak)
- 1mskIngefära, riven
- 1mskApelsinskal, rivet
Så lagar du
Koka upp bulgur med vatten och lite salt. Sänk sedan värmen och låt bulgurvetet suga upp all vätska. Krama ur överflödig vätska och låt det svalna. Under tiden blandar du ihop dressingen. Den kan verka sur, men syrligheten bryts av mot de söta plommonen i salladen. Man kan reglera surheten genom att ta mindre lime eller grapefrukt. Blanda avsvalnad bulgur med övriga ingredienser (druvor, babyspenat, valnötter och plommon). Häll dressingen över salladen.
Salta, peppra och bryn kycklingen, ställ den sedan i ugnen på 125 grader i ca 10 min. Under tiden tillreder du såsen till kycklingen. Häll balsamicovinäger i en kastrull och låt reducera lite (koka ner), tillsätt soja, ingefära och apelsinskal. Låt även detta reducera lite, smaka sedan av med honung. Servera kycklingen med sås och bulgursallad.