Kyckling Diavolo med saltdegsinbakad vitkål, pumpapuré och svart bönsallad

Ingredienser
4portioner
Kyckling Diavolo
- 1hel ekokyckling
- 2msksoja
- 2msklönnsirap
- 1mskvitvinsvinäger
- 1lime, saften
- 1klyfta(or)vitlök
- ½tsksalt
Sås
- 1stor bananschalottenlök
- 4tomater
- 8-10körsbärstomater
- 1anchochili
- 1lång röd paprika
- 2gröna chilifrukter
Saltdegsinbakad vitkål
- 1vitkålshuvud
- 1litervetemjöl
- 2/3dlfint salt
- 4dlvatten
- olivolja
- 1citron, saften
- 1näve hel, oskalad mandel
Svart bönsallad med koriander och lime
- 1paketkokta svarta bönor
- 2salladslökar
- 1knippa(or)färsk koriander
- 1knippa(or)persilja
- 1knippa(or)färsk mynta
- 2lime, saften
- 2mskolivolja
- salt
Pumpapuré
- 1butternut squash eller en liten muscatpumpa
- olivolja
- salt
Så lagar du
Kyckling Diavolo och sås
- Skär bort ryggbenet på kycklingen och ta sedan bort bröstben, revben och lårben utan att ta sönder skinnet.
- Lägg den nu urbenade kycklingen på ett ugnsgaller med en djup plåt under och gnid in kycklingen i marinaden. Låt stå ca tio minuter.
- Skala lök och dela i grova bitar. Skär övriga grönsaker grovt och lägg allt i den djupa plåten under kycklingen. Ringla lite olivolja över kycklingen och häll ca 2 dl vatten i plåten.
- Ställ in i varm ugn på 230 grader och vänd kycklingen efter ca 20 minuter.
- Stek klart i ugnen tills kycklingen är färdig, ca 60 minuter totalt. Du kan dela på låret för att se att kycklingen är ordentligt stekt helt igenom.
- Lägg kycklingen på ett fat. Hacka eller vispa samman grönsakerna i fatet till en grov sås. Smaka av med salt.
Vitkål
- Knåda samman ingredienserna till saltdegen och klä in kålhuvudet med degen.
- Sätt in i varm ugn på 230 grader och baka tills kärntemperaturen är 96 grader, ca 60 minuter.
- Knäck saltdegen och plocka ut kålhuvudet. Kasta degen.
- Skär kålhuvudet i grova bitar och lägg upp på ett fat. Ringla över lite olivolja, häll på mandel och pressa över lite citron. Smaksätt eventuellt med salt.
Svart bönsallad
- Spola av bönorna hastigt i kallt vatten. Lägg i en bunke.
- Hacka salladslök fint tillsammans med alla färska örter.
- Pressa i lime, häll i olivolja och smaksätt med lite salt.
- Blanda och servera.
Pumpapuré
- Baka pumpan hel i varm ugn på 230 grader i ca 60 minuter eller tills den är riktigt mjuk.
- Skala pumpan och gröp ur kärnhuset.
- Lägg pumpaköttet i en skål och mosa det samman med olivolja och salt till ett fast och fint stomp.