Kyckling i curry

Publicerat:
2019-10-31Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kyckling, rejäl
- 1rotselleri, liten
- 2morötter
- 2gula lökar
- 1palsternacka
- 10svartpepparkorn
- 3-4lagerblad
- 2-3kvist(ar)timjan, färsk
Currysås
- 3msksmör
- 1½mskcurry
- 3mskvetemjöl
- hälften av buljongen från kycklingavkoket
- ½dläppeljuice
- 2dlmjölk
- salt
Så lagar du
1. Skär grönsakerna i stora bitar.
2. Lägg ner den hela kycklingen, grönsakerna, pepparkornen, lagerbladen och timjan i en gryta och täck med vatten. Koka under lock till kycklingen är mör. Det tar ca 35 – 40 minuter beroende på kycklingens storlek.
3. Fräs smöret och curryn i en panna. Häll på vetemjölet och rör runt ordentligt. Det får inte vara några klumpar.
4. Häll i den kokande kycklingbuljongen och äppeljuicen. Vispa hela tiden. Tillsätt mjölken och koka i 5 – 6 minuter. Smaka av med salt.
5. Servera den kokta kycklingen med grönsakerna och såsen. Kokt ris och en fräsch sallad är gott till.
Tips
Nu finns massor av den goda buljongen och lite kycklingkött från skrovet kvar och och det gör jag gärna en god minestronesoppa på!