Kyckling med chili & vitlök

Kyckling med chili & vitlök

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    Färska kycklingar
  • 2
    Citroner
  • 4st
    Vitlöksklyftor
  • 1msk
    Sambal (Eller motsvarande mängd finhackad röd chili)
  • Olivolja att ringla över
  • Salt & peppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka vitlöken grovt och riv av skalet på citronen. Stycka kycklingen i bröst-, lår- och ryggdelar och lägg ut dem på en plåt. Strö över citronskal, vitlök och chili/sambal. Pressa ur saften från citronerna över kycklingen och tillsätt salt. Blanda runt kycklingen så att den täcks med smaksättningen. Ringla över olivolja och stek i ugnen i ca 60 minuter på 200 grader. Servera med basmatiris och en sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!