Kyckling med fänkål och bulgur

bulgur

Ingredienser

4portioner

  • 900g
    kycklingben
  • 1st
    fänkål
  • 1st
    rödlök
  • 2msk
    fänkålsfrö
  • 1msk
    olivolja
  • 2msk
    flytande honung
  • 1tsk
    salt
  • ½st
    färsk chili
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • skal och saft från 1 citron
  • 3dl
    bulgur
  • 1tärning(ar)
    kycklingbuljong
  • ½kruk(or)
    oregano
  • 1dl
    goda svarta oliver

Citronraita

  • 2dl
    rysk eller turkisk yoghurt
  • skal från 1 citron
  • ½tsk
    salt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela fänkålen och löken i klyftor och lägg i en smord långpanna, salt och peppra. Mortla fänkålsfrön och blanda med olja, honung, salt, finhackad chili och finhackad vitlök. Riv skalet av citronen och blanda ner den och saften i marinaden. Häll marinaden över kycklingbenen i en stor skål och gnid in blandningen ordentligt. Lägg över kycklingbenen i långpannan. Sätt in allt i ugnen i 25-30 minuter.

2. Blanda rysk yoghurt med salt, peppar och citronsskal. Koka 3 deciliter bulgur enligt anvisningarna på paketet. Ersätt saltet med en tärning kycklingbuljong. Hacka oregano. Lägg upp kycklingbenen på ett fat och vänd sedan ner bulgur, örter och oliver i långpannan. Servera kycklingen med bulgur och citronraita.

Dela det här receptet med dina vänner!