Ingredienser
4portioner
- 900gkycklingben
- 1stfänkål
- 1strödlök
- 2mskfänkålsfrö
- 1mskolivolja
- 2mskflytande honung
- 1tsksalt
- ½stfärsk chili
- 2stvitlöksklyftor
- skal och saft från 1 citron
- 3dlbulgur
- 1tärning(ar)kycklingbuljong
- ½kruk(or)oregano
- 1dlgoda svarta oliver
Citronraita
- 2dlrysk eller turkisk yoghurt
- skal från 1 citron
- ½tsksalt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela fänkålen och löken i klyftor och lägg i en smord långpanna, salt och peppra. Mortla fänkålsfrön och blanda med olja, honung, salt, finhackad chili och finhackad vitlök. Riv skalet av citronen och blanda ner den och saften i marinaden. Häll marinaden över kycklingbenen i en stor skål och gnid in blandningen ordentligt. Lägg över kycklingbenen i långpannan. Sätt in allt i ugnen i 25-30 minuter.
2. Blanda rysk yoghurt med salt, peppar och citronsskal. Koka 3 deciliter bulgur enligt anvisningarna på paketet. Ersätt saltet med en tärning kycklingbuljong. Hacka oregano. Lägg upp kycklingbenen på ett fat och vänd sedan ner bulgur, örter och oliver i långpannan. Servera kycklingen med bulgur och citronraita.