Kyckling med fetaost i paprikasås

Publicerat:
2018-04-11Tillagningstid:
Enkelt och festligt. Saftiga kycklinglår fyllda med fetaost i en god sås passar perfekt till bulgur, pasta eller ris. Om du använder stark ajvar relish blir rätten mycket stark.
Ingredienser
6portioner
- 900gkycklinglårfilé
- 1tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
- 150gfetaost
- ½kruk(or)basilika
- 350gajvar relish, mild eller stark
Tillbehör
- Bulgur, pasta eller ris
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta och peppra lårfiléerna runt om och lägg ut dem på en skärbräda.
3. Skär osten i stavar minst lika många som antalet lårfiléer. Lägg i ost och basilikablad och rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en ugnsform. Det är gott att smula över fetaost om det blivit över någon bit.
4. Bred ut ajvar relish över och smula över resterna av fetaosten. Sätt in längst ner i ugnen 30–35 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt.
5. Garnera med basilikablad och servera med bulgur, ris eller pasta.