Kyckling med kål och paprika
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4kycklingfiléer
- 400gvitkål
- 1gul paprika
- 1gul lök
- 1mskcitronjuice eller vitvinsvinäger
- 1tskhonung eller socker
- 1tskingefära (ca 1 cm)
- 1vitlöksklyfta
- 2mskolivolja
Så lagar du
Till servering:
Kokt potatis eller råris
1. Skala och koka potatis eller ris.
2. Strimla kålen, löken, vitlöken och paprikan fint. Riv ingefäran på rivjärn.
3. Stek kycklingen i 2 msk olja tills den fått fin färg.
4. Häll i de strimlade grönsakerna, vitlöken, citronjuicen (eller vitvinsvinägern), ingefära och honung (eller socker).
5. Lägg på lock och låt sjuda tills kycklingen är klar.
6. Servera med potatis eller ris.