Kyckling med kål och paprika

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    kycklingfiléer
  • 400g
    vitkål
  • 1
    gul paprika
  • 1
    gul lök
  • 1msk
    citronjuice eller vitvinsvinäger
  • 1tsk
    honung eller socker
  • 1tsk
    ingefära (ca 1 cm)
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2msk
    olivolja

Så lagar du

Till servering:

Kokt potatis eller råris

1. Skala och koka potatis eller ris.

2. Strimla kålen, löken, vitlöken och paprikan fint. Riv ingefäran på rivjärn.

3. Stek kycklingen i 2 msk olja tills den fått fin färg.

4. Häll i de strimlade grönsakerna, vitlöken, citronjuicen (eller vitvinsvinägern), ingefära och honung (eller socker).

5. Lägg på lock och låt sjuda tills kycklingen är klar.

6. Servera med potatis eller ris.

Dela det här receptet med dina vänner!