Kyckling med polenta och majs

Publicerat:
2012-12-05Ingredienser
4portioner
- 6stkycklinglår
- 4stschalottenlökar
- 2stvitlöksklyftor
- 2kvist(ar)citrontimjan
- 2stmajskolvar
- 1 ½dlvitt vin
- ca 3-4dlvatten
- salt och peppar
- ca 5mskpolenta
- 5dlvatten
- 2msksmör
- 1dlriven färsk parmesan
- 1stblad grönkål
- 1mskvitvinsvinäger
- 1mskolivolja
Garnering
- Blomsterkrasse
Så lagar du
1. Bena ur kycklinglåren och dela dem på hälften. Skala och dela vitlök och schalottenlök på längden en gång.
2. Skär 4 st ringar ca 2 cm tjocka av majskolvarna. Skär av majskornen från resterande majs och lägg undan till polentan.
3. I en het och torr stekpanna steker du kycklingen med skinnsidan neråt. Lägg även i lök, vitlök majs och timjan. Salta och peppra. När kycklingen har fått fin färg och löken har fått en riktigt mörk stekyta, häller du på det vita vinet och vatten. Vänd gärna kycklingen flera gånger under tillagningen.
4. Koka upp 5 dl vatten i en kastrull tillsammans med 1 msk smör och majskornen som du tidigare har skurit av från kolvarna. Salta lätt. Häll i polentan under omrörning. Koka ca 15 minuter under omrörning tills du har fått en härligt krämig konsistens. Tillsätt riven parmesan och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Riv ner grönkålen och smaksätt med vinäger och olivolja.
5. Servera polentan men kycklingen, grönsakerna, buljongen och grönkålssalladen. Garnera med blomsterkrasse.