Kyckling med polenta och majs

Kyckling med polenta och majs

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    kycklinglår
  • 4st
    schalottenlökar
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2kvist(ar)
    citrontimjan
  • 2st
    majskolvar
  • 1 ½dl
    vitt vin
  • ca 3-4dl
    vatten
  • salt och peppar
  • ca 5msk
    polenta
  • 5dl
    vatten
  • 2msk
    smör
  • 1dl
    riven färsk parmesan
  • 1st
    blad grönkål
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    olivolja

Garnering

  • Blomsterkrasse

Så lagar du

1. Bena ur kycklinglåren och dela dem på hälften. Skala och dela vitlök och schalottenlök på längden en gång.

2. Skär 4 st ringar ca 2 cm tjocka av majskolvarna. Skär av majskornen från resterande majs och lägg undan till polentan.

3. I en het och torr stekpanna steker du kycklingen med skinnsidan neråt. Lägg även i lök, vitlök majs och timjan. Salta och peppra. När kycklingen har fått fin färg och löken har fått en riktigt mörk stekyta, häller du på det vita vinet och vatten. Vänd gärna kycklingen flera gånger under tillagningen.

4. Koka upp 5 dl vatten i en kastrull tillsammans med 1 msk smör och majskornen som du tidigare har skurit av från kolvarna. Salta lätt. Häll i polentan under omrörning. Koka ca 15 minuter under omrörning tills du har fått en härligt krämig konsistens. Tillsätt riven parmesan och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Riv ner grönkålen och smaksätt med vinäger och olivolja.

5. Servera polentan men kycklingen, grönsakerna, buljongen och grönkålssalladen. Garnera med blomsterkrasse.

Dela det här receptet med dina vänner!