Kyckling med ponzusås

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Grillad kyckling med söta och kryddiga smaker, kan serveras direkt från grillen eller tas med på picknicken som kalla spett.
Ingredienser
6portioner
- 900gkycklingfilé
- 1mskolja
- 1tsksalt
Ponzusås:
- 1dlsake
- 1dljapansk risvinäger
- 1dlbrun farin
- 1stlime
- 1/2dljapansk soya
- 1msksesamolja
- 2klyfta(or)vitlök
- 1stchilifrukt
Tillbehör:
- ris
- asiatisk cole slaw
Så lagar du
1. Blanda ingredienserna till såsen.
2. Skär kycklingfiléerna i fyra bitar på längden.
3. Lägg bitarna i en skål och häll hälften av såsen över. Spara resten till sås. Låt kycklingen marinera 1 timme, men gärna längre.
4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Ta upp kycklingen ur marinaden. Trä upp bitarna på spett och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja.
5. Grilla dem högt upp i ugnen 8-10 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
6. Servera dem med ris och den sparade ponzusåsen.