Kyckling med ratatouille

Kyckling med ratatouille

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1
    hel färsk kyckling
  • 1
    citron
  • spiskummin
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 3-4
    vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt och peppar

Ratatouille:

  • 0,25
    vitkålshuvud
  • 2
    gröna paprikor
  • 2
    gula lökar
  • 0,5knippa(or)
    blekselleri
  • 2
    chilifrukter
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 1dl
    vitt vin
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 0,5msk
    socker
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning

Så lagar du

Dela citronen i klyftor och blanda med spiskummin, rosmarin och krossade vitlöksklyftor i en bunke. Stoppa blandningen i kycklingen. Gör några snitt i kycklingen för att korta tillagningstiden. Ringla olja över och salta och peppra. Sätt in den i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att skära i låret och se att köttsaften är klar.

Ratatouille:

Hacka vitkål, paprika, lök, chili och selleri. Fräs i olja och smör i en kastrull. Plocka rosmarin, skär den grovt och blanda ner. Tillsätt vin och krossade tomater. Låt koka i ca 10 minuter. Smaksätt med socker, salt och peppar.

Tranchera kycklingen och servera med ratatouille.

Dela det här receptet med dina vänner!