Ingredienser
4portioner
- 1hel färsk kyckling
- 1citron
- spiskummin
- 1kvist(ar)rosmarin
- 3-4vitlöksklyftor
- olivolja
- salt och peppar
Ratatouille:
- 0,25vitkålshuvud
- 2gröna paprikor
- 2gula lökar
- 0,5knippa(or)blekselleri
- 2chilifrukter
- 1kvist(ar)rosmarin
- 1dlvitt vin
- 1burk(ar)krossade tomater
- 0,5msksocker
- salt och peppar
- smör och olja till stekning
Så lagar du
Dela citronen i klyftor och blanda med spiskummin, rosmarin och krossade vitlöksklyftor i en bunke. Stoppa blandningen i kycklingen. Gör några snitt i kycklingen för att korta tillagningstiden. Ringla olja över och salta och peppra. Sätt in den i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att skära i låret och se att köttsaften är klar.
Ratatouille:
Hacka vitkål, paprika, lök, chili och selleri. Fräs i olja och smör i en kastrull. Plocka rosmarin, skär den grovt och blanda ner. Tillsätt vin och krossade tomater. Låt koka i ca 10 minuter. Smaksätt med socker, salt och peppar.
Tranchera kycklingen och servera med ratatouille.