Kyckling med rostade vindruvor

Publicerat:
2016-02-17Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfiléer med skinn
- salt
- peppar
- 1mskolja
- 500gröda kärnfria druvor
- 30gsmör
- 3klyfta(or)vitlök, krossade med kniv
- 2stkvistar rosmarin
- 2stkvistar timjan
- 1,5dltorrt vitt vin eller rosé
- 2,5dlkycklingbuljong
Så lagar du
1. Ta fram kycklingen ur kylen åtminstone 30 minuter före tillredning.
2. Salta och peppra kycklingen, låt stå i 10 minuter. Torka av med hushållspapper före tillredning
3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg de tvättade och torkade vindruvorna i en ugnsform och rosta i ca 25 minuter.
4. Under tiden, stek kycklingen med skinnet nedåt i oljan, i ca 5 minuter, vänd och stek ytterligare i ca 1 minut och tillsätt hälften av smöret, vitlöken, rosmarinen och timjan.
5. Skölj över kycklingen med smöret med hjälp av en sked. Tillsätt vin och buljong. Lägg i dom rostade vindruvorna och ställ pannan i ugnen i ca 6-8 minuter, tills kycklingen är klar.
6. Lyft kycklingen ur pannan. Koka upp såsen i 5 minuter. Tillsätt resten av smöret, kolla smaken och salta vid behov.
Till servering: Servera gärna tillsammans med gott lantbröd
Tips: Om du inte har en tillräckligt stor ugnssäker panna, flytta kycklingarna över i ugnsformen och häll i vätskan. Försök att inte hälla på skinnet då mjuknar det. När kycklingen kommit ur ugnen, plocka ur den ur formen och häll såsen och vindruvorna i formen och låt det koka upp.