Ingredienser
4portioner
- 6stkycklingklubbor
- salt och peppar
- smör och olja till stekning
- 2stmorötter
- 2stgula lökar
- 1/2msktorkad timjan
- 4dlfullkornsris
- 3dlvatten
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1stkycklingbuljongtärning
- salt och peppar
- smör och olja
- 1burk(ar)matlagningsyoghurt
- riven parmesan
Så lagar du
Salta och peppra kycklingen, bryn i smör och lite olja.
Skala och skär morötterna i mynt och löken i klyftor. Smält smör och olja i en riktigt stor kastrull. Fräs lök, morötter och timjan i smör och olja. Blanda i riset och fräs i ytterligare 5 minuter. Att bryna riset innan det kokas ger det en fylligare smak.
Häll på vattnet, de krossade tomaterna och buljongtärningen. Lägg kycklingen i grytan och sätt på locket. Låt småsjuda på medelvärme i ca 30-40 minuter. Rör lite då och då, så att riset inte bränner.
Smaka riset efter 20 minuter och stick i kycklingen för att se om den är färdig. Om det kokar torrt i kastrullen, tillsätt mer vatten i omgångar tills du känner att riset är färdigt. Smaksätt med salt och peppar.
Servera i djupa tallrikar med en klick yoghurt och lite riven parmesan på toppen.