Kyckling och pancetta kokat i öl

Publicerat:
2020-05-27Tillagningstid:
Uppdatera din kycklingmiddag genom att koka den i öl.
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök, hackad
- 1mskfärsk rosmarin, hackad
- 4mskolivolja
- 150gpancetta, hackad
- 8kycklinglår, med skinn och ben, ca 1 kg
- 2 flaskorlageröl, 660 ml totalt
- ½tskvegetarisk buljong, pulver
- salt och färskmalen svartpeppar
Så lagar du
1. Lägg lök och rosmarin i en stor stekpanna. Salta. Tillsätt oljan pancettan. Stek på hög värme i cirka 8 minuter eller tills de är mjuka och lätt gyllene. Rör om då och då.
2. Tillsätt kycklingen med skinnet nedåt och stek i cirka 8 minuter eller till gyllenbrun. Vänd och stek i ytterligare 2 minuter.
3. Häll ölet över kycklingen, tillsätt buljongpulvret och koka upp. Sänk ner värmen till medium och låt sjuda i 10 minuter utan lock, rör om då och då.
4. Vänd kycklingen och koka i ytterligare 10 minuter. Vänd kycklingen en gång till, krydda med peppar och koka i ytterligare 15 minuter eller tills den är genomkokt.
5. Placera 2 kycklinglår på varje varm tallrik och skeda över såsen.