Kycklingbröst med bacon och gorgonzola

Publicerat:
2016-12-12Tillagningstid:
En smakrik och vardagsfestlig rätt med högt proteininnehåll, som bara behöver en sallad som tillbehör.
Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfiléer à 150 g
- ca 125ggorgonzola eller annan mjuk ädelost
- 1tsksalt
- 1krmnymalen svartpeppar
- 1paketbacon
- färsk salvia eller basilika
Till servering
- grönsallad blandad med frästa champinjoner och körsbärstomater
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär en ”ficka” i kycklingfiléerna på längden och fördela osten däri, tryck sen till så bra det går. Salta och peppra. Linda bacon runt filéerna och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min.
2. Ta ut kycklingen, strö över några salviablad och stek kycklingen vidare till genomstekt (68°C innertemp). Det tar ca 10 min till.
3. Dela filéerna på mitten, fördela på fyra tallrikar, skeda över den sås som runnit ut på bakpapperet. Servera med salladen.
Dryckestips
Ett smakrikt vitt vin passar bra till, t ex en fatlagrad chardonnay från Nya Världen.